Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

BÖLCSŐDEI ÉVES PROGRAMOK

A bölcsődénkben hagyományai vannak az ünnepekre való közös készülődésnek, melyeken a kisgyermeknevelők kezdeményezésére a gyermekek nagy örömmel vesznek részt.
 
Zöldség- és virágfesztivál

Településünkön minden évben megrendezésre kerül a Zöldség- és virágfesztivál, melyen bölcsődénk is részt vesz. Különböző terményekből, termésekből készült közös alkotásokkal készülünk.
 
Mikulás

December elején készülünk a Mikulás látogatására. Mikulás dalokat énekelgetünk, mikulás csizmát, kesztyűt, mikulásformát festünk, színezgetünk. A Mikulás meglátogatja a gyerekeket és megajándékozza őket.
Karácsony

Minden csoportban karácsonyi dalokkal hangolódunk az ünnepre. Karácsonyfát díszítünk közösen a gyerekekkel. A kisgyermeknevelők segítségével apró ajándékot készítenek a szülőknek.
Farsang

Az év elején a farsangi készülődés során különféle technikákkal álarcokat, szemüvegeket, kalapokat díszítünk. A gyerekek jelmezbe öltöznek, és vidám ünnepléssel búcsúztatjuk a telet.
Húsvét

A Húsvét közeledtével tojást festünk, díszítünk. Ünnephez kapcsolódó tavaszi dalokkal, locsoló versekkel ismerkedünk.
Anyák napja

Anyák napjára közösen ajándékot készítünk, anyák napi dalokat énekelgetünk, versekkel ismerkedünk. A gyermekek az ajándékot egy szál virággal átadják az édesanyáknak.
Búcsúzás a bölcsődétől

Az óvodába készülő gyerekek bensőséges ünnepléssel búcsúznak a bölcsődétől. Emlékül tarisznyát kapnak.
Gyermeknap

Május utolsó hétvégéjén tartjuk a gyermeknapot. Ennek keretében különböző tevékenységekben vehetnek részt, cukorkafűzés, aszfaltrajzolás, táncolás. A nap végén apró ajándékot visznek haza.
Születésnapok

Minden kisgyermek születésnapját megünnepeljük, a kisgyermeknevelők apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.